Over ons

Welkom op de website van honkbal- en softbalvereniging The Braves.

The Braves is een vereniging voor jong en oud voor iedereen die de honkbal, softbal en/of beebal sport een warm hart toedraagt. Van beeballer tot senior, iedereen kan bij ons 'aan de slag'.

Onze velden zijn gevestigd in de wijk Goverwelle langs de Goejanverwelledijk in sportcomplex "Uiterwaard".

Honkbal werd in Gouda voor het eerst in 1965 geïntroduceerd bij V &AV Gouda aan de Nieuwe Gouwe OZ. In 1966 werd voor het eerst een team voor de competitie ingeschreven. Twaalf jaar later, in 1978, nam voor het eerst een softbal team aan de competitie deel.

Met de verhuizing in 1980 van de voetbal- en atletiek tak naar het Groenhovenpark bleven de honkbal en softbal als zelfstandige vereniging h.s.v. The Braves achter aan de Nieuwe Vaart en zag begin 1981 het eerste herensoftbalteam het licht.


Locatie Goverwelle

Sinds 1992

Eind jaren tachtig werd bekend dat het complex Nieuwe Vaart een andere bestemming zou krijgen en werd Sportcomplex de Uiterwaard in 1992 de thuishaven van de vereniging, de rugby club en de jeu de boules vereniging.

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven om een mooie wedstrijd te bekijken. De meeste wedstrijden worden op vrijdagavond, zaterdag en zondag gespeeld in de periode medio maart tot eind oktober. Maar u kunt ook altijd door de weeks een keer langskomen om een training bij te wonen of zelfs mee te doen!

Pak de handschoen dus op en kom langs. We heten U graag welkom op onze club!

Pak de handschoen dus op en kom langs. We heten U graag welkom op onze club!